Propozycja bankietowego menu
STARTER
-
Sałatka krabowa z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
DANIA GORĄCE
Zupa do wyboru przez gości:
-
Zupa na pieczonym kurczaku z kolendrą i kurkumą
-
Krem z białych warzyw z pieczoną pietruszką z opiekanymi płatkami migdałowymi
Danie główne do wyboru przez gości :
-
Pierś z indyka w mchu ze szpinaku na sosie bazyliowy, ziemniaki opiekane, mix sałat z pomidorkiem koktajlowym
-
Zębacz oceaniczny pieczony z kurkami, kuskus z limetką i cytrynową oliwą, carpaccio z pieczonego buraczka
DESER
-
Beza pavlova z kremem waniliowym i owocami
PRZEKĄSKI ZIMNE
-
Patera pieczonych mięs; schab faszerowany z suszonym pomidorem, baleron białoruski z majerankiem, rolowana pierś indyka z pistacjami
-
Roladki z łososia wędzonego z musem szpinakowym
-
Mini tatar ze śledzia z chilli
-
Sałatka z cykorią, gruszką i opiekanymi orzechami
-
Sałatka z grillowaną papryką na sałatach z oliwkami
-
Pieczywo razowe i pszenne, sos tatarski,sos chrzanowy
NAPOJE DESERY
-
Wybór ciast pieczonych; tarta cytrynowa, sernik z mascarpone, biszkopt czekoladowy z wiśniami
-
Tort biszkoptowy rustykalny z waniliowo-czekoladowym mascarpone i owocami w żelu
-
Kawa z expressu, herbaty z dodatkami
-
Woda gazowana, niegazowana z miętą i cytryną
-
Soki naturalne; pomarańcza, jabłko, czarna porzeczka